مجله خبری امروز

۲۶ آبان ۰۰ ، ۱۵:۴۵

9 راه درست کردن لواشک خونگی

لواشک خونگی:

خرید و قیمت لواشک زغال اخته خانگی از غرفه محصولات خانگی هانیه | باسلام

 

لواشک خوراکی کاملا طبیعی و دست ساز است که اتفاقا خانگی اش طرفداران بیشتری دارد.

لواشک ها اگر به صورت بهداشتی و خانگی تهیه شوند، به دلیل آن که نسبت به لواشک های صنعتی از نمک، شکر، اسید و مواد نگه دارنده تهیه نمی شوند، خواص تغذیه ای و درمانی موثرتری داشته و مصرف مرتب آنها می تواند تا حدود زیادی برای سلامت مفید باشند.

 

 

آموزش 9 نوع لواشک ساده و خوشمزه خونگی :

1.لواشک آلو:

 

آلو مثل دیگر میوه‌های تابستانی کال و رسیده دارد که از ترش و شیرین متغیر است. آلو انواع مختلفی دارد و در رنگ‌های زرد، سرخ و بنفش و با طعم‌های ترش، شیرین و ملس دیده می‌شود. غیر از این، نوع آبدار و گوشتی دارد که طبیعتا نوع آبدارش برای درست کردن لواشک، بسیار مناسب‌تر است.

 

طرز تهیه لواشک آلو | آموزش تهیه لواشک آلو | دستور تهیه لواشک آلو - ویکی ناب

 

مواد لازم:

  • آلو: یک کیلوگرم
  • نمک: یک قاشق مرباخوری
  • آب: دو لیوان

 

طرز تهیه:

معمولا آلو‌های رسیده و له شده برای پخت لواشک مناسب ترند. آلو‌ها را خوب بشویید و درون قابلمه بریزید. دو لیوان آب را روی آلو‌ها بریزید و قابلمه را روی حرارت بگذارید. اول شعله را زیاد کنید تا آب جوش بیاید، اما بعد از جوش آمدن، حتما شعله را کم کنید و نمک را اضافه کرده و خوب هم بزنید.

 

اصلا به این فکر نکنید که در قابلمه را بگذارید، چون خیلی زود آلو‌ها سر رفته و گاز شما را کثیف می‌کند. هرگز آب بیشتری به قابلمه آلو اضافه نکنید، چون باید غلظتش حفظ شود. نگران نباشید آلو‌ها به کف قابلمه نمی‌چسبد. هر چند دقیقه یک بار که گذرتان به آشپزخانه افتاد، قابلمه آلو را هم بزنید، اما لازم نیست بالای سرش بایستید. هرچه آلو با حرارت کم و زمان زیادتری بپزد، لواشک بهتری به شما می‌دهد.

 

بعد از گذشت یک یا دو ساعت که بستگی به جنس آلو دارد، حرارت را خاموش کنید. بهترین زمان موقعی است که آلو‌ها دیگر شکل خود را از دست داده اند و وقتی هم می‌زنید، هسته‌ها جدا شده و روان و معلق در قابلمه دیده می‌شوند. محصول هم شبیه آش شده است. اگر آلوی شما زردرنگ است و دوست دارید رنگش قرمز شود، کافی است چند دانه آلوی قرمز به ظرف اضافه کنید. اگر آلو قرمز نداشتید، چند عدد گیلاس هم می‌تواند این کار را بکند.

 

به خاطر داشته باشید هرگز برای ترش شدن لواشک، آبلمیو یا افزودنی دیگری اضافه نکنید. ترشی خود آلو همراه با نمک کافی است. قابلمه را بگذارید تا خنک شود. بعد از خنک شدن یک لگن و یک آبکش یا صافی اندازه هم و مناسب، آماده کنید.

 

آلو‌های پخته را داخل آبکش یا صافی بریزید و یا دست آن را هم بزنید تا به تدریج از صافی رد شده و به کاسه یا لگن زیری بریزد. اگر دست شما به آلو یا مواد اسیدی حساس است، حتما موقع صاف کردن آلو، دستکش دستتان کنید. این قدر این کار را ادامه دهید تا فقط هسته‌ها آلو در آبکش باقی بمانند. حالا مایع لواشک آماده است.

 

طرز تهیه لواشک آلو خوشرنگ با دو طعم ترش و ملس - کتاب کاله

 

 

2.لواشک زردآلو و گلابی:

 

اگر شیرین پسند هستید از لواشک آلو فاصله بگیرید. سراغ زردآلو‌های مانده در یخچال بروید یا به قیمت ارزان تری زردآلو‌های له شده را از میوه فروشی تهیه کنید.

برای شیرین‌تر شدن لواشکتان، می‌توانید چند گلابی به آن اضافه کنید. در نظر بگیرید که تمام لواشک‌ها خاصیت روان کردن مزاج را دارند، چه رسد به این لواشک! این خاصیت این لواشک به خاطر گلابی بیشتر هم هست، پس موقع مزه مزه کردن لواشک، حواستان به این خاصیت هم باشد.

 

طرز تهیه لواشک زردآلو خانگی خوشمزه با طعم لواشک بازاری

 

مواد لازم:

  • زردآلو: یک کیلوگرم
  • گلابی: سه عدد
  • نمک: نصف قاشق مرباخوری
  • آب: دو لیوان


طرز تهیه:

زردآلو‌ها را بشویید و بگذارید آبشان برود. تمام زردآلو‌ها را دو نیم کرده و هسته آن‌ها را خارج کنید. زردآلو‌های دو نیم شده را داخل قابلمه بریزید. گلابی‌ها را شسته و قاچ کنید. چوب و هسته میانی آن‌ها را خارج کنید و همراه زردآلو‌ها داخل قابلمه بریزید. آب را اضافه کنید.

ابتدا با حرارت بالا و بعد از جوش آمدن با حرارت پایین آن را بپزید. نمک را فراموش نکنید. به خاطر بافت سفت گلابی این لواشک زمان بیشتری برای پخت نیاز دارد. باید آن را هم بزنید. بعد از گذشت تقریبا سه ساعت وقتی دیگر میوه‌ها قابل شناسایی نبودند، حرارت را خاموش کنید.

بگذارید قابلمه سرد شود و بعد آن را داخل آبکش یا صافی بریزید که زیرش لگن مناسبی قرار دارد. دستکش بپوشید و مخلوط لواشک را صاف کنید، چون ممکن است دانه‌های بافت گلابی زیر دندان حس شود، صافی ریزتری انتخاب کنید. مخلوط غلیظ تری نسبت به لواشک آلو رو به رو می‌شوید. پس حواستان باشد سینی بزرگ تری انتخاب کنید و لایه نازک تری از آن را داخل ظرف پهن کنید.

 

طرز تهیه لواشک زردآلو خانگی + معرفی انواع چاشنی لواشک • ستاره

 

 

3.لواشک آلبالو، زرشک و انار:

ترکیبی از آلبالو، زرشک و انار، لواشک فوق العاده‌ای به شما می‌دهد. کسانی که دوست دارند معده شان سوراخ شود یا معده قوی دارند، این لواشک را امتحان کنند. این معجون فوق العاده ترش، روز شما را می‌سازد البته اگر آن را با معده خالی مصرف نکنید، بهتر است این خوراکی هیجان انگیز را بعد از غذا میل کنید.

توجه کنید تمام این میوه‌های قرمز، منبع مهم آنتی اکسیدان هستند و برای سلامتی بسیار مفید. خوبی این لواشک این است که بسیار سلامت است و خوردنش به کسانی که چربی و قند خون دارند، توصیه می‌شود.

آموزش مرحله به مرحله لواشک آلبالو؛ با طعم لواشک‌های بیرون! - مجله اکالا

 

مواد لازم:

  • آلبالو: یک کیلوگرم
  • زرشک: ۲۵۰ گرم
  • انار: چهار عدد
  • نمک: دو قاشق مرباخوری
  • گلپر: یک قاشق چایخوری
  • آب: چهار لیوان

طرز تهیه:

این لواشک پخت نسبتا سخت تری دارد و به خاطر گرانی میوه هاش، هزینه بر است. پختن این لواشک کمی سخت‌تر و متفاوت از آلوست. چون جنس و بافت این میوه‌ها با هم همخوان نیست، شیوه پخت جداگانه‌ای دارند. ابتدا انار‌ها را دانه کنید. به وسیله آبمیوه گیری یا با فشار گوشتکوب می‌توانید آب دانه‌ها را بگیرید. آب انار را داخل یک قابلمه بریزید. به آب انار نمک و گلپر اضافه کنید و بگذارید روی حرارت کم به جوش بیاید. حرارت را کم کنید و چند ساعتی صبر کنید تا مایع غلیظ شود. وقتی مایع به غلظت رب رسید، زیر آن را خاموش کنید و بگذارید سرد شود.

در این فاصله، آلبالو‌ها را شسته و بدون این که هسته گیری داخل قابلمه بریزید، زرشک‌ها را هم شسته و به قابلمه آلبالو اضافه کنید، چون هر دو میوه بافت یکسانی دارند، زمان پختشان شبیه هم است. آب و نمک را فراموش نکنید. با حرارت نیمه اجاق گاز، آن را دو ساعتی بپزید و چندین بار هم بزنید. وقتی شکل آلبالو‌ها از دست رفت و دیگر آلبالوی درسته‌ای ندیدید، حرارت را خاموش کنید.

بعد از سردشدن، آلبالو و زرشک را از صافی رد کنید. ممکن است دانه‌های زرشک حل نشده باشند، اما نگران نباشید، خاصیتش را به مخلوط لواشک شما داده است. حالا مخلوط لواشک را از صافی رد کنید. آب انار سفت شده را هم به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. مطمئنا از دیدن رنگ قرمز شفاف و زیبای مخلوط به دست آمده شگفت زده خواهیدشد.

 

طرز تهیه لواشک آلبالو، زرشک و انار | آموزش تهیه لواشک زرشک و انار | دستور  تهیه - ویکی ناب

 

 

5.لواشک خانگی سیب:
شما به دو روش سنتی و مدرن می‌توانید لواشک خانگی سیب را آماده کنید. شاید برایتان این سوال ایجاد شود که چگونه لواشک را خشک کنیم؟ طبیعتا روش سنتی همان روشی است که مادربزرگ‌ها از آن استفاده می‌کردند و روش مدرن نیز استفاده از دستگاه‌های خشک کن یا فر گاز است. 

لواشک سیب بسته 20 عددی نامیک - جویم کالا

 

مواد لازم:

  • سیب به مقدار مورد نیاز
  • شکر به میزان کافی
     

طرز تهیه:
 ابتدا سیب‌ها را کاملا بشویید و سپس آن‌ها را خرد کنید. فراموش نکنید قسمت‌های خراب شده را از سیب جدا کنید. بعد آن‌ها را داخل یک قابلمه سایز متوسط ریخته و به‌اندازه‌ای آب بریزید که روی میوه‌ها را بپوشاند.

سپس یک قاشق شکر داخل قابلمه ریخته و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد.

بعد از پخته شدن سیب‌ها آن‌ها را از روی حرارت برداشته و بگذارید تا با دمای اتاق یکی شود.

 حالا نوبت به له کردن میوه‌ها رسیده است. برای این کار می‌توانید از گوشت‌کوب برقی یا مخلوط کن استفاده کنید. فرایند مخلوط کردن و له کردن را تا جایی ادامه دهید که سیب ها به پوره تبدیل شوند.

سپس دوباره میوه پوره شده را روی حرارت قرار دهید و بگذارید ۲۰ دقیقه روی شعله ملایم گرم شود. این عمل غلظت مواد را بیشتر کرده و باعث بافت نرم و بهتر لواشک می‌شود. زمانی که روی سطح مواد حباب‌های ریز را مشاهده کردید، وقت آن است که آن را از روی شعله بردارید.

 نوبت به جذاب‌ترین قسمت ماجرا رسیده است. حالا وقت آن رسیده که مایه لواشک را بر روی سینی پهن کنید. شما می‌توانید مستقیم مایه را روی سینی فلزی قراره داده و یا قبل از پهن کردن یک پلاستیکی نایلونی روی سینی بگذارید و کمی آن را چرب کنید. سپس مایه را روی نایلون بریزید.

نکته: به جای نایلون، از کاغذ روغنی نیز می‌توانید استفاده کنید.

می‌توانید به وسیله یک قاشق یا کفگیر چوبی مواد را به‌صورت کاملا یکسان روی سطح نایلون یا سینی پخش کنید تا ضخامت تمام قسمت‌ها با‌هم برابر باشد.

 

آشپزی رنگی - لواشک سیب و گلابی - رنگی رنگی

 

 

6.لواشک توت فرنگی:


مواد لازم:

  •  توت‌فرنگی به مقدار مورد نیاز
  •  عسل

 

طرز تهیه لواشک توت فرنگی | آموزش تهیه لواشک توت فرنگی | دستور تهیه لواشک -  ویکی ناب

 

طرز تهیه:


 برای درست کردن این لواشک لذیذ پس شستن توت‌فرنگی‌ها سر آن‌ها را جدا کرده و داخل مخلوط کن بریزید.

سپس باتوجه به حجم توت‌فرنگی‌ها کمی عسل داخل مخلوط‌کن ریخته و آن‌ها را حسابی با‌هم مخلوط کنید.

 مواد مخلوط شده را روی کاغذ روغنی قرار داده و داخل سینی فر بگذارید. می‌توانید برای پخش کردن مواد از یک قاشق سیلیکونی استفاده کنید تا مواد به آن نچسبد.

 سینی باید دمای ۱۵۰ درجه به مدت ۴ ساعت داخل فر باشد. پس از اتمام این مرحله اجازه دهید تا در دمای اتاق به مدت ۴ ساعت استراحت کند.

 

طرز تهیه لواشک توت فرنگی خانگی ترش و شیرین • ستاره

 

 

 7.لواشک تمشک:

 

مواد لازم :

 

  • تمشک (سیاه)    3 فنجان
  • برگ نعنا    ربع فنجان
  • عسل    ربع فنجان
  • آب لیمو    2 قاشق غذاخوری
  • تراشه های پوست لیمو    2 قاشق غذاخوری
  • کاغذ پوستی    به میزان لازم

 

دستور پخت “لواشک تمشک” با طعم فوق العاده


طرز تهیه :

فر را بگذارید در دمای ۱۷۰ درجه فارنهایت گرم شود.
تمشک ها، برگ های نعنا، عسل، تراشه های پوست لیمو و آب لیمو را داخل مولینکس یا بلندر بریزید و آنها را ۳۰ ثانیه مخلوط کنید تا نرم و یکنواخت شوند.
اگر از تخم و دانه میوه ها خوشتان نمی آید، این مخلوط را چند بار از صافی بگذرانید.
روی سینی فر کاغذ پوستی پهن کنید.
پوره حاصل را روی کاغذ بریزید و با قاشقی خوب آن را پهن کنید.
این سینی را داخل فر بگذارید و حدود ۶ ساعت بپزید تا دیگر خیس نباشد.
سپس از فر درآورید و با قیچی کاغذ را به دو نیم ببرید.
سپس کاغذها را به شکل سیگار برگ بپیچید.
در آخر این رول میوه ای را به قطعات کوچک تری ببرید و سرو کنید.
بهتر است برای نگهداری لواشک تمشک به مدتی طولانی تر آن را در ظروف بدون هوا نگهداری کنید.
برای سرو کردن لواشک تمشک کاغذ آنها را بکنید و دور بیندازید.

 

طرز تهیه لواشک آلو + نکات | مجله اینترنتی آوای مهر

 

8.لواشک کیوی :

از دسته لواشک های بسیار خوشمزه و جذاب است که می توانید به راحتی در فصل پاییز و زمستان با رسیدن کیوی درست کنید.میوه کیوی بسیار پر خواص بود از جمله کمک به جوانسازی پوست، کنترل سموم بدن، کمک به کاهش وزن و … اشاره کرد.

مواد لازم :

  • کیوی ۳ کیلوگرم
  • شکر به مقدار دلخواه

 

طرز تهیه لواشک کیوی خانگی ترش و خوشمزه با آفتاب و سولاردم



طرز تهیه :


ابتدا کیوی ها را بشورید و اگر قسمتی از آنها خراب است را بگیرید تا باعث مزه تلخی لواشک نشود سپس کیوی ها را پوست بگیرد و به قطعات کوچک خرد کنید.

پخت کیوی
قطعات خرد شده کیوی را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت بگذارید تا کیوی ها پخته و نرم شوند و آب اضافی کیوی تبخیر شود. در این مرحله اگر کیوی های انتخابی شما ترش بود می توانید به دلخواه ۲ ق غذا خوری شکر اضافه کنید تا طعم لواشک را متعادل کند اگر نه می توانید شکر را حذف کنید.

میکس کردن کیوی
وقتی کیوی ها پخته شدند آن ها را داخل مخلوط کن ریخته یا به کمک غذاساز یا گوشکوب برقی یا دستی خوب له می کنید باید پوره پوره شود.


 خشک شدن لواشک کیوی خانگی
وقتی کیوی ها را پوره کردید داخل سینی فلزی نایون فریزر بپوشانید و مواد کیوی را روی سینی ریخته و سطحش را صاف کنید و برای چند روز جلو آفتاب یا کنار بخاری قرار دهید تا خشک شوند. لواشک را بعد از خشک شدن به اندازه دلخواه ببرید.

 

مشخصات، قیمت و خرید لواشک کیوی - آلوچه

 

 

9.لواشک زغال اخته:


مواد لازم:

  • زغال اخته    ۱ کیلوگرم
  • نمک    نصف قاشق چایخوری
  • پودر گلپر    نصف قاشق چایخوری

 

طرز تهیه لواشک زغال اخته | حیاط خلوت

 

طرز تهیه :

به مدت ۱۵ دقیقه زغال اخته‌ها را درون تشت آب بخیسانید تا هم به خوبی شسته شوند و هم بافت آن کمی نرم شود.
پس از آن، به آرامی آن‌ها را درون آبکش ریخته و اجازه دهید کاملا خشک شوند.
سپس زغال اخته‌های خشک شده را درون یک قابلمه ریخته و با دست خشک و تمیز چنگ بزنید تا هسته‌ها از گوشت آن جدا شوند.
در مرحله بعدی، میوه‌های له شده را درون سبد آبکش ظریفی ریخته و با دست کاملا مالش دهید تا عصاره زغال اخته از هسته جدا شود. (شما می‌توانید برای راحتی کار زغال اخته‌ها را کمی بپزید تا نرم‌تر شده و کار راحت‌تر شود، اما با این روش رنگ و مزه جذاب‌تری خواهید داشت!)

وقتی پوره زغال اخته را از هسته جدا کردید، نمک و گلپر را به مواد اضافه کرده و سس لواشک را درون سینی‌هایی که قبلا آن را با نایلون یا کاغذ روغنی پوشانده‌اید بریزید.

مواد را به صورت یکدست و با ضخامت مناسب در همه جای سینی پخش کنید.
حالا سینی‌های لواشک را زیر نور مستقیم خورشید قرار دهید تا پس از ۱-۲ روز کاملا خشک شده و آماده مصرف گردند.
نکته: توجه کنید که اگر تاب و تحمل بالایی دارید، می‌توانید این لواشک را در سایه و به مدت ۵-۷ روز خشک کنید تا رنگ آن جذاب‌تر و زیباتر شود.
در انتها می‌توانید لواشک را با کاغذ روغنی رول کرده، به قطعات دلخواه برش زده و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

 

بهترین فروشنده لواشک زغال اخته بسته بندی - بازار خرید و فروش انواع لواشک |  لواشک

 

 

نکات جالب:

نکته 1: کابینت سرد و خشک بهترین محل نگهداری لواشک است، بنابراین هرگز آن را درون یخچال نگذارید، چون به هم می‌چسبد.

نکته 2: کیوی میوه‌ای است که به تنهای تبدیل به لواشک نمی‌شود، چون اسید بالایی دارد و هرگز نمی‌گیرد. باید با میوه‌ای مثل آلو ترکیب شود.

نکته 3: می‌توانید خلاقیت به خرج دهید. ترکیبی از همه میوه‌های داخل یخچال را داخل قابلمه ریخته و لواشکی با طعم جدید درست کنید.

نکته 4:گر طعم ترش لواشک را دوست دارید می توانید مقداری نمک نیز به لواشک اضافه کنید.

نکته 5:مصرف زغال ‌اخته در جلوگیری از بروز زردی نوزادان مهم و تاثیرگذار است و به همین دلیل حضور این میوه را در سبد غذایی مادران باردار توصیه می‌کنند.

 

کسب درامد از تولید لواشک خانگی - پراوش لواشک خانگی

 

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۰/۰۸/۲۶
مجله امروز

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی