مجله خبری امروز

آلودگی هوا

مدارس تهران به علت آلودگی هوا تعطیل شد

 

تعداد زیاد خودرو و موتورسیکلت پرمصرف ، وسایل نقلیه سنگین با استاندارد‌های ضعیف که بیشتر با موتور‌های دیزلی کار می‌کنند از یک طرف و صنایع آلاینده واقع دراستان البرز و تهران همراه با زیرساخت‌های ضعیف برای توسعه عمومی حمل و نقل از سوی دیگر از اصلی‌ترین دلایل آلودگی شدید و خفه کننده هوااست.

 

هریک از ما به عنوان شهروندان مسوول، وظیفه داریم که با استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی ، انجام تست‌های بازرسی خودرو  یا حتی کاشت درختان در مقابل خانه‌های خود، راه حلی برای کاهش آلودگی هوا پیدا کنیم.

 

خوراکی های مفید در روزهای آلوده

 


باید در چنین شرایطی برای دفع سموم از بدن از امکانات فصل تغذیه‌ای که حاوی آنتی‌اکسیدان فراوان است ، استفاده کنیم.

افرادی که دچار کم‌خونی هستند بیشتر در معرض خطرهای آلودگی هوا قرار دارند و این مساله عوارض بیشتری برای آنها دارد و رعایت نکات تغذیه‌ای می‌تواند در بهبود آنها مؤثر واقع شود.

استفاده از انار، آب انار و مرکبات به دلیل داشتن ویتامین سی و آنتی‌اکسیدان فراوان سیستم ایمنی را تقویت می کند و برای مقابله با آلودگی در بدن مؤثر است. همچنین مصرف شیر کم‌چرب در این زمینه توصیه می‌شود.

داشتن خواب راحت و عمیق ، پرهیز از شب‌بیداری و "صبح‌خوابی" در کمک به دفع سموم از بدن مؤثر است .همچنین افراد باید در وضعیت آلودگی هوا از ورزش صبحگاهی بپرهیزند .استفاده از مراکز ورزشی سرپوشیده یا ورزش در منزل نیز در این شرایط ، بیشتر توصیه می‌شود.

وجود اضطراب و انتقال آن به دیگران از عوامل مؤثر در کاهش سیستم دفاعی بدن هست و این مساله سبب ترشح هورمون کورتیزون می شود و توان دفاعی بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهد بنابر این توصیه می‌کنیم افراد از اضطراب ، دوری کنند.

استفاده از مغز دانه‌ها هر چند  اندک در تقویت سیستم ایمنی مؤثر و افراد بهتر است به جای استفاده از انواع فست‌فود ، مواد غذایی مفید را مصرف کنند.

نوشیدن آب در این شرایط مفید است البته نباید چند لیوان آب پشت سر هم مصرف شود بلکه آب را باید جرعه جرعه و به مرور در طول روز استفاده کرد ، تمام مواد مغذی بدن به صورت محلول در آب جذب می‌شوند و دفع سموم از بدن با مصرف بیشتر آب ، امکانپذیر است.

 ‌استفاده از آب‌میوه‌های رقیق و یا طبیعی و مصرف تفاله میوه توصیه می‌شود و این مساله به ویژه در تفاله میوه‌ها جهت مقابله با سرطان‌های دستگاه‌ گوارش ، مؤثر است.

 

خوراکی های مضر در آلودگی هوا

۱۰ خوراکی مناسب هنگام آلودگی هوا


نوشیدن مایعات گرم در شرایط آلودگی هوا بسیار موثر و البته بهتر است افراد در روز‌های آلودگی هوا چای کمتری بنوشند، چون درست است که آنتی اکسیدان دارد ولی به خاطر اگزالات و تانن که داخل چای وجود دارد مصرف بیش از اندازه این نوشیدنی می‌تواند به ساخته شدن سنگ‌های صفراوی و کلیه منجر شود، همان طور که در بیشتر افراد سنگ‌های صفراوی و کلیه از نوع اگزالات کلسیم است یعنی چای یا غذا‌های سرشار از اگزلات را همراه لبنیات مصرف کرده اند، پس بهتر است در مصرف چای دقت کرد.

در شرایط آلودگی هوا بهتر است افراد از مصرف غذا‌های سرخ شده خودداری و بیشتر غذا‌های آب پز و بخارپز مصرف کنند، غذا‌های سرخ شده ، فست فود‌ها و غذا‌های فرآوری شده‌ای که مواد نگهدارنده دارند در این روز‌ها باید به حداقل برسد.

 

تغذیه مناسب هنگام آلودگی هوا

تغذیه مناسب در زمان آلودگی هوا | لبنیات صباح

 

هوای آلوده بخودی خود حاوی ترکیباتی اکسید کننده و سمی است و از طرفی بدن همواره به ذراتی که در هوای آلوده وجود دارد واکنش التهابی نشان می‌دهد. اما ترکیبات آنتی‌اکسیدانی از این فعالیت ها ممانعت به عمل می‌آورند

 

1.مهمترین آنتی اکسیدانها ویتامین‌های C , E- بتاکاروتن - سیلنیوم و روی می باشند. این مواد مغذی به دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی که دارند به‌طور موثری از بروز التهابات جلوگیری کرده و موجب غیرفعال شدن رادیکال‌های آزاد موجود در هوای آلوده می‌شوند.

 

 

 منابع غذایی حاوی ویتامین E را میتوان جزء یکی از بهترین های تغذیه مناسب در هنگام آلودگی هوا دانست

 

مانند گردو، بادام، زیتون، جوانه گندم، جگر و سبزیجات دارای برگ سبز به دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی قوی در روزهای آلوده باید بیشتر مصرف شوند.

 

2.مصرف شیر و لبنیات در روزهای آلوده توصیه میشود

 

لبنیات برای از میان بردن آثار ذرات معلق موجود در هوا مفید است؛ اما تاثیری بر بهبود مسمومیت‌ ناشی از آلاینده‌ها همچون سردرد، تهوع، سرگیجه، تنگی نفس و... ندارد و تنها راه درمان، دریافت اکسیژن است.

 

لازم است بدانید مصرف شیر و لبنیات پرچرب موجب عود بیماری‌های ریوی در هوای آلوده می‌شود؛ زیرا اسیدهای چرب اشباع موجود در این محصولات خود تضعیف‌کننده سیستم ایمنی بدن هستند.

 

اما مصرف روزانه حداقل دو لیوان شیر با چربی زیر 5/1 درصد و پنیر به دلیل داشتن فسفر، منیزیم، کلسیم و پروتئین باکیفیت، خنثی‌کننده سموم به‌خصوص سربی است که از سوختن بنزین و گازوئیل در هوا منتشر می‌شود و از جذب ریزمغذی‌هایی ازجمله کلسیم، آهن و روی در بدن جلوگیری می‌کند.

 

همچنین شیر و فرآورده‌های لبنی با لینت مزاج و کمک به دفع ادرار به خروج سموم و مواد آلاینده کمک می‌کند. ضمن این که محصولات لبنی غنی از پروبیوتیک با تقویت باکتری‌های مفید بدن سبب کاهش جذب همه فلزات سنگین موجود در هوای آلوده می‌شوند.

 

3.روغن زیتون

روغن زیتون حاوی الفا توکو فرول که یک نوع از ویتامین E است؛ نقش موثری در بهبود وضع تنفس دارد. این روغن علاوه بر توکوفرول اسید چرب غیر اشباعی از نوع MONO دارد که خاصیت کاهش دهندگی التهاب را دارد.

 

اگر در روزهای معمولی از روغن مایع گیاهی معمول استفاده می کردید در روزهایی که هوا آلوده است حتما روغن زیتون را برای مصارف پخت غذا مصرف کنید و حتی سالاد را بیشتر از معمول با روغن زیتون و لیموی تازه خوش طعم کنید تا همه افراد خانواده از آن مصرف کنند.

 

4. محصولات گیاهی تازه و میوه ها

 

مصرف سبزیجات تازه می تواند عوارض آلودگی هوا را کاهش دهند.

واقعا مهم نیست چه نوعی از سبزی و میوه، مهم مصرف روزانه و افزایش مصرف است اغلب سبزی ها و محصولات گیاهی تازه، غنی از آنتی اکسیدان هستند و می توانند عوارض آلودگی هوا را کاهش دهند.

 

سبزیجات را تازه بخورید ولی سیب زمینی، هویج، شلغم و چغندر و سایر محصولاتی که غده ای هستند را قبل از پخت به همان اندازه ای که در غذا می ریزید خرد کرده و بمدت 20 دقیقه در آب سرد بگذارید تا میزان نیترات هایی که از خاک ممکن است در آن تجمع داشته باشد وارد آب شود بعد آب را دور بریزید و سبزی ها را برای پخت و یا مصرف خام بکار ببرید.

در میان میوه‌ها سیب، سرب را جذب می‌کند و مانع رسیدن آسیب به سلول‌های بدن می‌شود. پرتقال، لیمو، گریپ فروت، هویج، انبه، کدو تنبل، فلفل سبز، اسفناج، انواع کلم، گوجه‌فرنگی، کیوی و غلات سبوس‌دار هم این خاصیت را دارند.

 

بر اساس تحقیقات میدانی، کلم بروکلی؛ به طور خاص تنفس را راحت تر می کند. حتما در هر وعده غذایی شامل صبحانه، نهار و شام یک نوع یا بیشتر سبزی و محصولات گیاهی تازه و میوه مصرف کنید.

 

 

5. دانه فلاکسید، بذرک یا تخم کتان

بذر کتان یا بزرک آلرژی را کاهش میدهد

تحقیقات نشان داده که خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدان فیتو استروژن ها بطور موثری آسم و آلرژی را کاهش داده و گونه ای از فیتو استروژن در بعضی از غذاها مانند بذر کتان یا بزرک وجود دارد.

اسید های چرب امگا 3 در بذر کتان علاوه بر اینکه ریسک مبتلا شدن به آسم را کاهش می دهد برای کسانی که بیماری عروقی قلب دارند خاصیت پیشگیری کننده دارد . روزانه مقداری از بذر را در غذاها مانند سوپ و سالاد اضافه کنید.

 

آسیاب شده این بذر راحت تر استفاده می شود ولی آنرا برای حفظ اثر درست موقع مصرف آسیاب کرده و یا مقداری را برای چند روز آسیاب و در یخچال در ظرف بسته نگه دارید. تخم کتان را از عطاریهایی که قابل اعتمادتان هستند خریداری کنید. تخم کتان قهوه ای روشن و شفاف و کمی از زیره بزرگتر است.

 

6. سیر و پیاز

یکی از بهترین مواد غذایی توصیه شده در هنگام آلودگی هوا سیر و پیاز میباشد

سیر و پیاز دارای انتی اکسیدانهای قوی هستند که نقش مهمی در کاهش خطر رادیکالهای آزادی که از هوای محیط وارد بدن می شوند دارند. اشعه ماورای بنفش، دود ناشی از سیگار و کلا آلاینده های هوا از طریق ریه وارد بدن شده و رادیکالهای آزادی که در اثر ورود آنها به سیستم حیاتی ما ایجاد می شود.

 

کلا سیستم ایمنی و سلامت ما را در معرض خطر قرار می دهد. آنتی اکسیدانها می توانند این خطر را کاهش دهند سیر با خاصیت آنتی اکسیدانی خود از بروز التهاب در سینوس ها و آلرژی های مرتبط جلوگیری می کند.

 

7. ماهی‌های بخارپز

 

آلرژی تنفسی بر اثر آلودگی هوا با مصرف مواد غذایی خاصی بهبود نمی‌یابد

آب‌پز یا تنوری غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ و سلنیوم همچون کیلکا، کولی، ساردین، خال ‌مخالی، قباد، سالمون، شاه ماهی، قزل‌آلا (حتی انواع پرورشی) و ماهی‌های آزاد در کنار میگو می‌توانند از اثرات زیان بار ترکیبات التهاب‌آور آلاینده‌ها بکاهند و مصرف آن به مبتلایان آسم، تنگی نفس و مشکلات قلبی و التهابی توصیه می‌شود.

به یاد داشته باشید آلرژی تنفسی بر اثر آلودگی هوا با مصرف مواد غذایی خاصی بهبود نمی‌یابد.

 

 

8. سس یا رب گوجه فرنگی را نیز میتوان جزء یکی از تغذیه های مناسب آلودگی هوا دانست

 

لیکوپن نقش حفاظتی موثری برای ریه و تنفس و کاهش آسم دارند

لیکوپن موجود در بعضی از غذاها مانند گوجه فرنگی نقش حفاظتی موثری برای ریه و تنفس و کاهش آسم دارند. به جای اینکه مصرف پاستا و ماکارونی را زیاد کنید، سس گوجه فرنگی آن را زیاد کنید.

طرز تهیه رب گوجه فرنگی خانگی+ نکات کلیدی و جلوگیری از کپک زدن - ایمنا

مطمئن شوید که رب یا سس گوجه فرنگی تقلبی نباشد در صورت عدم اطمینان بهتر است خودتان با گوجه فرنگی سس درست کنید و یا از گوجه فرنگی در صبحانه و نهار و شام استفاده کنید.

 

 

9.آب انار، چای سبز، چای سفید و قهوه

 

در روزهای آلوده آب انار، چای سبز را باید در برنامه غذایتان قرار دهید

به دلیل داشتن ترکیبات فلاونوئیدی به دفاع بدن در برابر عوامل اکسیدکننده‌ که از طریق آلودگی هوا‌ وارد بدن می‌‌شوند کمک می‌کند 

 
10.  بروکلی و جوانه های آن

مصرف بروکلی باعث کاهش عوارض هوای آلوده میشود

در کاهش عوارض هوای آلوده نقش مهمی در سبزیجات پیدا کرده اند یک تحقیق جدید که در مجله تحقیقاتی پیشگیری از سرطان چاپ شده نشان داده که نوشیدن نصف فنجان نوشابه جوانه بروکلی خطر زیانهای ناشی از اکرولیین و بنزین را کاهش می دهد.

 

 

 

مواد غذایی مضر در زمان آلودگی هوا

 

در روزهای آلوده از مصرف چیپس، پفک و انواع کنسرو پرهیز کنید

 

در هنگام بروز پدیده آلودگی هوا، هر خوراکی ای که مانند آلودگی هوا خاصیت اسیدانی داشته باشد، می تواند آسیب های وارده را تشدید نماید. این مواد غذایی عبارتند از :

 

1. غذاهای پر چرب بخصوص چربیهای اشباع غذاهای پر پروتئین فست فودها (غذاهای آماده)

 

2. مواد غذایی حاوی مواد نگه دارنده مثل چیپس، پفک و انواع کنسرو

 

به دلیل آن که گیرنده‌های فلزات دو ظرفیتی در بدن انسان به صورت رقابتی عمل می‌کند در صورتی که این گیرنده‌ها، قبلا با فلزات مورد نیاز بدن مانند آهن و کلسیم اشباع شده باشند، بدن کمتر در معرض آلودگی با سرب قرار می‌گیرد.

خرید پفک نمکی مینو ۱۷۰ گرمی بزرگ - سوپرمارکت آنلاین

سبزی ها و میوهای تازه، منابع غنی ویتامین C هستند. حساسیت این مواد به حرارت ، نور و PH محیط بالاست؛ مثلاً با افزودن جوش شیرین به غذا، ویتامین موجود در این مواد غیر فعال می شود. از این رو بهتر است میوه ها و سبزیجات را تازه مصرف کنید.

 

روغن سویا، آفتابگردان، جوانه گندم و سایر روغن های گیاهی، غنی ترین منابع ویتامین E هستند. ویتامین های E نسبت به شرایط طبخ مقاومت بیشتری دارند.

 

سایر مواد غذایی موثر برای کاهش اثرات مخرب آلودگی هوا بر بدن به شرح زیر است:

 

مصرف غلات عوارض ناشی از آلودگی هوا را بر دستگاه گوارش کاهش می دهند

 

روی یکی از این مواد موثر است. انواع گوشت و غلات به خصوص غلات سبوس دار منابع سرشار از روی هستند.

 

• مردم ایران از دیر باز با مشکل کمبود روی در بدن خود مواجه بودند که یکی از مهم ترین این عوامل اسید فیتیک ( فیتات ) موجود در غلات است. نکته مهمی که در هنگام مصرف غلات باید در نظر داشته باشیم، این است که وقتی از غلات برای تهیه نان استفاده می کنیم، حتماً میبایست عمل تخمیر خمیر نان بدون دخالت جوش شیرین انجام شده باشد.

 

زیرا بطور طبیعی آنزیمی به نام فیتاز در غلات موجود است که بر اثر عمل تخمیر خمیر نان فعال می شود و اسید فتیک را تجزیه می کند. اگر تخمیر صورت نگیرد، فیتاز فعال نمی شود ، در نتیجه اسید فیتیک با روی ترکیب شده و فیتات روی را تشکیل می دهد. در این صورت روی جذب نمی شود و سیستم ایمنی بدن دچار مشکل خواهد شد.

 

• وجود ماده ای به نام پکتین در سیب، سرب را به طور کامل از بدن دفع می کند و هر قدر مصرف سیب در طول روز بیشتر باشد، برای کاهش عوارض آلودگی هوا بهتر است.

 

سایر منابع غنی از پکتین عبارتند از : مرکبات مثل پرتقال و لیمو و گریپ فروت، توت فرنگی، هویج و غلات سبوس دار.

 

کلام آخر اینکه اگر در شهرهای پر جمعیت و آلوده زندگی می کنید، از خوردن مواد غذایی زیر برای حفظ تندرستی غفلت نکنید تا از این مهلکه جان سالم به در برید :

 

 

* حداقل روزانه دو لیوان شیر

* حداقل 400 گرم سبزی و میوه تازه در طی روز

*  غلات سبوس دار

* حداقل یک سیب در طول روز

 

 

در هوای آلوده از مواد غذایی سرشار از ویتامین C استفاده کنید.

بتاکاروتن می‌تواند به کاهش مشکلات التهابی و سهولت درمان کمک کند، دانه‌ها و سبزیجات برگ‌ دار نیز روش خوبی برای سم‌زدایی هستند.

 

 

 مهم‌ترین منابع ویتامین C شامل مرکبات، فلفل سبز، کلم بروکلی، گل کلم، کلم برگ، گوجه فرنگی، سبزیجات، اسفناج، کیوی، طالبی، توت فرنگی و سیب زمینی است و برای حفظ ویتامین‌های موجود باید میوه‌ها و سبزی‌ها تا حد امکان به صورت خام و تازه مصرف شوند.

 

 

سیب درختی دفع سرب از بدن را تسهیل می‌کند

 

از سایر منابع پکتین می‌توان به مرکبات مثل پرتقال، نارنگی، لیمو و گریپ فروت، توت فرنگی، هویج و غلات سبوس دار اشاره کرد، مصرف روزانه میوه‌های حاوی پکتین برای کاهش خطرات آلودگی هوا بسیار مهم است و توصیه می‌شود حداقل یک سیب در طول روز مصرف شود.

 دریافت سلنیم برای بهبود عملکرد آنزیم‌هایی که بتواند با شرایط بد محیطی و آسیب رسان به سلول‌های بدن مقابله کند ضروری دانست و ماهی، گوشت قرمز، غلات، حبوبات، تخم مرغ، مرغ، سیر، زردچوبه و قارچ را حاوی این ماده ذکر کرد.

 

 

زنجبیل برای کاهش التهاب ناشی از آلودگی هوا

 

 ترکیبات فعال موجود در زنجبیل به مقابله با حالت تهوع و سرماخوردگی کمک می‌کند، در واقع روغن‌های فرار زنجبیل دارای خاصیت ضدالتهابی مشابه با داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی هستند، که آن را به درمانی عالی برای آنفلوانزا، سردرد، آرتروز تبدیل می‌کند.

 

 

زردچوبه ایمنی‌تان را افزایش می‌دهد

یک فنجان لاته زردچوبه در هنگام سرفه و سرماخوردگی به تقویت ایمنی شما، کاهش التهاب، مقابله با احتقان، عطسه، خس‌خس، سرفه، سرماخوردگی و آسم کمک می‌کند.

 

این گیاه دارویی احتقان را از بین می‌برد و باعث تسکین سوزش مجاری هوا می‌شود، روغن‌های اساسی موجود در آویشن، آنتی‌بیوتیک‌های عالی هستند که دارای خاصیت ضدقارچی و ضدالتهابی بوده و به تقویت سیستم ایمنی بدن و تحریک فرآیندهای تصفیه در ریه‌ها کمک می‌کنند، می‌توانید از آویشن هم به صورت دمنوش و هم به صورت استنشاقی استفاده کنید، این گیاه به تحریک دفع سموم از دستگاه تنفسی کمک می‌کند.

 

ریشه شیرین بیان برای تنفس راحت‌تر

این گیاه طیف گسترده‌ای از خواص دارویی را در خود جمع کرده است، این گیاه با خواص ضدالتهابی و مسکنی که دارد به آرام کردن التهاب گلو و مجاری هوایی کمک می‌کند.

 

با مصرف ریشه شیرین بیان، اکسیژن‌رسانی به سلول‌های بدن ما بهبود می‌یابد و این گیاه آرام‌بخش باعث نرم شدن غشاهای مخاطی می‌شود که این به نوبه خود تنفس را آسان‌تر کرده و به بدن ما کمک می‌کند تا مخاط را از مجاری هوایی خارج کند، به لطف این خاصیت شیرین بیان و مواد مغذی موجود در آن، ایمنی بدن ما قوی‌تر می‌شود و محافظت از بدن در برابر ویروس‌ها و باکتری‌ها آسان‌تر می‌شود.ریشه شیرین بیان حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی به نام فلاوونوئیدها است که با فرآیندهای اکسیداتیو در سلول‌ها مبارزه و بدین ترتیب به کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه کمک می‌کنند.

 

 

مریم‌گلی، کاهش تجمع سموم در بافت‌ها

 

دمنوش‌های حاوی مریم‌گلی به عنوان یک درمان طبیعی فوق‌العاده در بیماری‌های تنفسی و ریه استفاده می‌شود، مریم گلی منبع طبیعی فلاونوئیدها و ترکیبات پلی‌فنلی است که دارای فعالیت‌های آنتی‌اکسیدانی و ضدباکتریایی قوی هستند که واکنش سم‌زدایی طبیعی را تحریک کرده و باعث کاهش تجمع سموم در بافت‌ها و اندام‌ها می‌شود.

 

 

توصیه‌های تغذیه‌ای برای کاهش عوارض آلودگی هوا

 

* حداقل ۴۰۰ گرم سبزی و میوه تازه موجود در فصل سرما در طی روز باید مصرف شود، سبزی‌ها را بیشتر به صورت تازه و خام مصرف کنید چون ویتامین‌های آن به خصوص ویتامین  C بیشتر حفظ می‌شود.
* روزانه از شیر و مواد لبنی کم چرب مثل ماست و پنیر کم چرب به مقدار کافی مصرف کنید.
* حداقل
۲ تا ۳ بار در هفته ماهی مصرف کنید.
* پرهیز از مصرف تنقلات کم ارزش مثل چیپس و پفک و نوشابه‌های گازدار زیرا باعث اختلال جذب عناصر مفید در بدن می‌شوند و می‌توانند اثرات سوء آلودگی هوا را دوچندان کنند.


* پرهیز از مصرف سوسیس و کالباس و کنسروها به دلیل داشتن مواد شیمیایی و نگهدارنده در شرایط آلودگی هوا و مصرف بیشتر مواد غذایی تازه و غیرصنعتی برای حفظ سلامتی افراد در مواجهه با آلاینده‌های هوا.

 

* مصرف میزان کافی آب و مایعات بدن در روز برای حفظ سلامت اندام‌های دفعی و تسهیل دفع سموم و مواد دفعی. بهتر است از شیر و لبنیات کم چرب و انواع میوه و سبزی‌های فصل سرما نظیر انار، خرمالو، به، نارنگی، پرتقال، کیوی، شلغم، سیر و پیاز و انواع کلم، چغندر پخته و خام در انواع آش، سوپ و خورش و البته آب و چای کم رنگ نیز بیشتر استفاده شود.

 

* تهیه یک بسته غذایی به عنوان میان وعده سالم برای کودکان مهد کودک‌ها، پیش دبستانی و سنین مدرسه شامل یک عدد میوه ترجیحاً سیب یا مرکبات، یک پاکت ۲۰۰ سی سی شیر و یک بسته ۵۰ گرمی از انواع مغزهای تازه و بی نمک.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۰/۰۹/۲۰
مجله امروز

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی