طرز تهیه کاک کرمانشاهی
برای درست کردن کاک در ابتدا مایه خمیر و پودر قند و آب را با هم مخلوط می کنیم و اجازه می دهیم تا پف کند .سپس تخم مرغ را هم زده و به روغن آب شده اضافه می کنیم و با اضافه کردن مایه خمیر آنها را هم می زنیم .با اضافه کردن آرد خمیری درست می شود که به مدت ۲ ساعت آن را در یخچال می گذاریم .سپس خمیر را به شکل مورد نظر در آورده و روی گاز می پزیم و به این صورت شیرینی ما آماده است .

مواد مورد نیاز :
- آرد :۳۰۰ گرم
- آب ولرم :۵۰ میلی لیتر
- روغن محلی (حیوانی) یا روغن جامد:۵۰ گرم
- مایه خمیر فوری:۱ قاشق چایخوری
- تخم مرغ:۱ عدد
- نمک :۱/۲ قاشق چایخوری
- پودر قند :۱۶۰ گرم
- پودر هل :۱ قاشق چایخوری
- پودر بادام :۱/۲ پیمانه
طرز تهیه :
1.ابتدا مایه خمیر را با یک قاشق سوپ خوری پودر قند و ۱/۴ پیمانه (۵۰ میلی لیتر) آب ولرم در ظرفی مخلوط کنید و سپس در ظرف را بگذارید تا ۱۰ دقیقه بماند و پف کند.
2.سپس روغن را آب (ذوب) کرده در ظرف دیگری بریزید تا کمی خنک شود. آنگاه تخم مرغ را شکسته و نیمی از آن را همراه نمک در لیوان کمی هم می زنیم و به روغن اضافه می کنیم.مایه خمیر آماده شده را کم کم به مخلوط روغن و تخم مرغ می افزاییم . و به همزدن ادامه می دهیم .
3.سپس آرد را اضافه می کنیم و آنقدر هم می زنیم که خمیر لطیف و یکدست و بدون چسبندگی به دست آید . خمیر را ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ورز دهید .
4.سپس روی آن را بپوشانید و حدود ۲ ساعت استراحت دهید. اگر خمیر شل بود می توانید کمی آرد برای تنظیم سفتی آن اضافه کنید.
5.خمیر آماده را لوله کرده و به اندازه های یکسان چانه کنید و چانه ها را با وردنه باز کنید و با وردنه ای ظریفتر نازکشان کنید. سپس ورقه های نازک خمیر را یک یک روی ساج انداخته و هر دو طرف آن را روی گاز بپزید . پیش از آنکه خنک شوند روی تخته کار پهن کنید و روی آن مایه بادام (مخلوط هل ، پودر قند و پودر بادام) بپاشید. سپس ورقه را با دقت لوله کنید .
6.روی آن را با فشارمناسب وردنه بکشید. در پایان با فاصله های ۳ سانتی متری و به شکل اریب ببرید . کاک را در ظرف در بسته نگاهداری کنید.شیرین کام باشید.
«نان برنجی» کرمانشاه، خوشطعمترین و خوشعطرترین شیرینیهای سنتی ایران هستند. «نان برنجی»، «نان خرمایی»، «کاک» و… از جمله شیرینیهای سوغات کرمانشاه هستند که همواره سر سفرههای بزم و شادی ایرانیان جای دارند. قدمت پخت نان برنجی به «دوران قاجار»، یعنی حدود ۱۵۰ سال پیش برمیگردد.
پخت این نان با موادی مثل آرد برنج، روغن حیوانی، تخممرغ، شکر، هل و گلاب انجام میشود و در ۲ نوع ساده و زعفرانی عرضه میشود.
یوخه یا کاک، شیرینی بسیار لذیذی است که از لایههای بسیار ظریف و نازک خمیر به همراه شکر و دارچین تشکیل شده است. آرد، شکر، روغن، هل و دارچین موادی هستند که باید با تبحر و مهارتی خاص، از آنها کاک کرمانشاهی پخته شود. «نان شکری»، «نان بژی»، «نان ساجی»، «نان برساق» و «کلانه» از دیگر نانهای سنتی کرمانشاه هستند.