مجله خبری امروز

۱۹ ارديبهشت ۰۱ ، ۱۵:۴۲

طرز تهیه کاک کرمانشاهی

برای درست کردن کاک در ابتدا مایه خمیر و پودر قند و آب را با هم مخلوط می کنیم و اجازه می دهیم تا پف کند .سپس تخم مرغ را هم زده و به روغن آب شده اضافه می کنیم و با اضافه کردن مایه خمیر آنها را هم می زنیم .با اضافه کردن آرد خمیری درست می شود که به مدت ۲ ساعت آن را در یخچال می گذاریم .سپس خمیر را به شکل مورد نظر در آورده و روی گاز می پزیم و به این صورت شیرینی ما آماده است .

طرز تهیه کاک | طرز تهیه کاک از شیرینی های سنتی و خوشمزه کرمانشاه
مواد مورد نیاز :

  • آرد :۳۰۰ گرم
  • آب ولرم :۵۰ میلی لیتر
  • روغن محلی (حیوانی) یا روغن جامد:۵۰ گرم
  • مایه خمیر فوری:۱ قاشق چایخوری
  • تخم مرغ:۱ عدد
  • نمک :۱/۲ قاشق چایخوری
  • پودر قند :۱۶۰ گرم
  • پودر هل :۱ قاشق چایخوری
  • پودر بادام :۱/۲ پیمانه

 

طرز تهیه :

خرید و قیمت شیرینی کاک کرمانشاه 2 بسته(1200 گرم) از غرفه نونتو | باسلام

1.ابتدا مایه خمیر را با یک قاشق سوپ خوری پودر قند و ۱/۴ پیمانه (۵۰ میلی لیتر) آب ولرم در ظرفی مخلوط کنید و سپس در ظرف را بگذارید تا ۱۰ دقیقه بماند و پف کند.

 

2.سپس روغن را آب (ذوب) کرده در ظرف دیگری بریزید تا کمی خنک شود. آنگاه تخم مرغ را شکسته و نیمی از آن را همراه نمک در لیوان کمی هم می زنیم و به روغن اضافه می کنیم.مایه خمیر آماده شده را کم کم به مخلوط روغن و تخم مرغ می افزاییم . و به همزدن ادامه می دهیم .


3.سپس آرد را اضافه می کنیم و آنقدر هم می زنیم که خمیر لطیف و یکدست و بدون چسبندگی به دست آید . خمیر را ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ورز دهید .

 

طرز تهیه ی شیرینی کاک کرمانشاه


4.سپس روی آن را بپوشانید و حدود ۲ ساعت استراحت دهید. اگر خمیر شل بود می توانید کمی آرد برای تنظیم سفتی آن اضافه کنید.

 

5.خمیر آماده را لوله کرده و به اندازه های یکسان چانه کنید و چانه ها را با وردنه باز کنید و با وردنه ای ظریفتر نازکشان کنید. سپس ورقه های نازک خمیر را یک یک روی ساج انداخته و هر دو طرف آن را روی گاز بپزید . پیش از آنکه خنک شوند روی تخته کار پهن کنید و روی آن مایه بادام (مخلوط هل ، پودر قند و پودر بادام) بپاشید. سپس ورقه را با دقت لوله کنید .

 

6.روی آن را با فشارمناسب وردنه بکشید. در پایان با فاصله های ۳ سانتی متری و به شکل اریب ببرید . کاک را در ظرف در بسته نگاهداری کنید.شیرین کام باشید.

 

عکس شیرینی کاک - پارس گرافیک

 

«نان برنجی» کرمانشاه، خوش‌طعم‌ترین و خوش‌عطر‌ترین شیرینی‌های سنتی ایران هستند. «نان برنجی»، «نان خرمایی»، «کاک» و… از جمله شیرینی‌های سوغات کرمانشاه هستند که همواره سر سفره‌های بزم و شادی ایرانیان جای دارند. قدمت پخت نان برنجی به «دوران قاجار»، یعنی حدود ۱۵۰ سال پیش برمی‌گردد.

پخت این نان با موادی مثل آرد برنج، روغن حیوانی، تخم‌مرغ، شکر، هل و گلاب انجام می‌شود و در ۲ نوع ساده و زعفرانی عرضه می‌شود.

طرز تهیه نان برنجی در خانه در رنگ های مختلف - کتاب کاله

یوخه یا کاک، شیرینی بسیار لذیذی است که از لایه‌های بسیار ظریف و نازک خمیر به همراه شکر و دارچین تشکیل شده است. آرد، شکر، روغن، هل و دارچین موادی هستند که باید با تبحر و مهارتی خاص، از آن‌ها کاک کرمانشاهی پخته شود. «نان شکری»، «نان بژی»، «نان ساجی»، «نان برساق» و «کلانه» از دیگر نان‌های سنتی کرمانشاه هستند.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۱/۰۲/۱۹
مجله امروز

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی