مجله خبری امروز

آلبالو پلو با گوشت قلقلی

طرز تهیه آلبالو پلو شیرازی با گوشت قلقلی خوشمزه و رستورانی

یکی از انواع غذاهای پلویی ایرانی است که به دلیل استفاده از آلبالو در آن به عنوان یک غذای فصلی شناخته می شود. اصالت این غذای خوشمزه متعلق به شهره شیراز می باشد البته امروزه در سراسر کشور فراگیر شده است. شما می توانید در فصل تابستان آلبالو را بگیرید و هسته آن را خارج کنید سپس در فریزر نگهداری کنید تا در تمام فصل ها بتوانید این غذای خوشمزه را تهیه کنید و از خواص خوب آلبالو بهرمند شوید خواصی همچون ضد التهاب، رفع کم خونی، تسکین دهند درد، سلامت پوست و مو را نیز افزایش می دهد. با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر آلبالو پلو تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری آلبالو پلو تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.


مواد لازم برای ۴ نفر

طرز تهیه آلبالو پلو با آلبالوی تازه (بسیار خوشمزه و خوش طعم) - مینویسم

  • پیاز ۱ عدد
  • برنج ۴ پیمانه
  • شکر ۲۰۰ گرم
  • آلبالوی تازه ۵۰۰ گرم
  • روغن مایع به اندازه کافی
  • گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
  • نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی

 

طرز تهیه آلبالو پلو


مرحله اول: آماده سازی آلبالو


ابتدا آلبالو ها را تمیز می شوییم و هسته های آن ها بیرون می آوریم و در قابلمه ای می ریزیم و روی حرارت می گذاریم تا کمی غلیظ شود و بعد شکر را به آن می افزاییم و صبر می کنیم تا ۱۰ دقیقه بجوشد و بعد از روی حرارت بر می داریم و از یک صافی آلبالو ها را رد می کنیم و آب آن را مجددا می گذاریم روی حرارت تا غلیظ تر شود و برای شربت از آن استفاده کنیم.

 

مرحله دوم: تهیه گوشت قلقلی

طرز تهیه کوفته قلقلی سنتی آبدار و خوشمزه مرحله به مرحله

سپس پیاز را پوست می گیریم و آبکش می کنیم و رنده ریز می کنیم و آب آن را خوب می گیریم و به گوشت چرخ کرده می افزاییم و کمی نمک،فلفل سیاه و زردچوبه روی گوشت و پیاز می ریزیم و خوب آن ها را ورز می دهیم تا ادویه ها به خورد گوشت برود و کمی از مواد گوشت بر می داریم و بشکل کوفته قلقلی به آن شکل می دهیم (شبیه یک دایره) تمام مواد را به همین صورت آماده می کنیم.

 


مرحله سوم: سرخ کردن گوشت قلقلی
 

تابه ای را روی حرارت می گذاریم و کمی روغن داخل آن می ریزیم تا داغ شود و کوفته ها را در آن قرار می دهیم تا سرخ شوند.کوفته ها را در روغن می چرخانیم تا همه طرف آن ها سرخ شود. پس از سرخ شدن کوفته ها آن ها را کنار می گذاریم.

 

مرحله چهارم: جوشاندن برنج

روش و طرز تهیه صحیح برنج آبکش - برنجیران

در قابلمه ای آب می ریزیم و کمی نمک روی ان می ریزیم و حرارت را زیاد می کنیم تا آب بجوش بیاید و زمانیکه آب جوش امد برنج را می شوییم و داخل آب در حال جوش می ریزیم ابتدا که برنج را اضافه می کنیم آب از جوش می افتد مجددا اما به جوش می آید. برنج را یک هم می زنیم و دیگر به آن دست نمی زنیم تا ۵ دقیقه بعد مقداری از برنج را از آب بیرون می آوریم و زیر دندان تست می کنیم اگر اطراف برنج نرم بود ولی مغز آن سفت بود زمان آب کشیدن برنج است.قابلمه برنج را از روی شعله بر می داریم و برنج را در آبکش می ریزیم و کمی آب سرد روی ان می گیریم. قابلمه ای که برای پخت آلبالو پلو انتخاب کرده ایم را روی حرارت می گذاریم و کف آن روغن می ریزیم و اگر تمایل داشتید کف آن نان لواش یا سیب زمینی حلقه شده یا هر چیز دیگری برای ته دیگ می چینیم.

 

مرحله پنجم: تهیه آلبالو پلو مجلسی


و کمی از برنج را کف قابلمه می ریزیم و کمی از کوفته ها و آلبالو رری ان می ریزیم و مجددا لایه بعدی برنج و کوفه و آلبالو می ریزیم تا موادمان تمام شود و نصف لیوان از شربت آلبالو و ۱ قاشق غذاخوری روغن روی برنج می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم و حرارت را ابتدا زیاد می کنیم تا داخل قابلمه بخار بپیچد و بعد حرارت را ملایم می کنیم تا آلبالو پلو پخته شود. آلبالو پلو آماده شده را در دیس می کشیم و با آلبالو و کوفته آن را تزئین می کنیم.

 


نکات کلیدی در تهیه آلبالو پلو مجلسی


1.می توانید به جای تهیه گوشت قلقلی مرغ را پخته و ریش ریش کنید و لا به لای آلبالو دم بگذارید.
2.مقدار شکر به ذائقه شما بستگی دارد می توانید کم و زیاد کنید.
3.می توانید مقداری آلبالو ها را بسته به ذائقه و سلیقه خود کم و زیاد کنید.
4.اگر دوست دارید آلبالو ها حین پختن بهم نچسبند قبل از ریختن در برنج کمی کره به آنها بزنید.
5.اگر آلبالو پلو را برای مجالس خود تهیه می کنید از کمی خلال بادام و پسته خیس خرد و تفت داده شده کنار دورچین استفاده کنید.
6.اگر آلبالو در دسترس نداشتید می توانید از مربای آن استفاده کنید.
7.در انتها برای خوش عطر شدن این غذا کمی زعفران دم کرده و کره یا روغن محلی روی برنج بریزید.
8.می توانید فیله مرغ را مزه دار کنید و بجای گوشت قلقلی در کنار آلبالو پلو سرو کنید.
9.بهتر است برای حفظ ظاهر آلبالو ها آن را زیاد نجوشانید تا له شوند.
10.حتما باید در تهیه آلبالو پلو ته دیگ قرار دهید حالا یا سیب زمینی یا نان لواش زیرا آب آلبالو به ته قابلمه رفته و باعث تیره شدن و سوخته شدن ته دیگ می شود.

 

  • آلبالو پلو با مرغ

 

آشنایی با روش تهیه آلبالو پلو - همشهری آنلاین

مواد لازم برای ۴ نفر

  • آلبالوی بدون هسته    ۳۰۰ گرم
  • شکر    ۵ قاشق غذا خوری
  • ران مرغ بدون استخوان    ۶ عدد
  • پیاز    ۱ عدد
  • جعفری خشک    ۱ قاشق غذا خوری
  • پودر سوخاری    ۳ قاشق غذا خوری
  • نمک و فلفل سیاه    به مقدار لازم
  • پاپریکا و پودرسیر و زردچوبه    به مقدار لازم
  • زعفران دم کرده    به مقدار لازم
  • برنج    ۳ پیمانه


طرز تهیه آلبالو پلو با قلقلی مرغ


مرحله اول


برای تهیه آلبالو پلو خوشمزه و مخصوص با گوشت قلقلی مرغ در ابتدای کار، برنج را حدود ۱ ساعت با آب و نمک خیس می کنیم. آلبالو ها را شسته و هسته می گیریم و درون یک قابلمه می ریزیم. شکر را به آن اضافه کرده و روی حرارت قرار می دهیم.


مرحله دوم


سپس ۱۵ دقیقه اجازه می دهیم تا بپزد و مانند مربا شود. می توان بر اساس ترشی آلبالو میزان شکر را کم یا زیاد کرد. ران مرغ را که بدون استخوان کرده ایم، درون چرخ گوشت می ریزیم و چرخ می کنیم. پیاز را هم شسته و پوست می کنیم و با مرغ چرخ می کنیم.

 

مرحله سوم


مخلوط مرغ و پیاز را درون یک کاسه می ریزیم جعفری خشک و پودر سوخاری و نمک و فلفل سیاه و پاپریکا و پودر سیر و زردچوبه را به آن اضافه کرده و ورز می دهیم تا به خوبی مخلوط شود. کمی زعفران دم کرده به آن اضافه می کنیم.


مرحله چهارم


حالا حدود ۵ دقیقه دیگر ورز می دهیم. سپس به مدت ۱ ساعت درون یخچال استراحت می دهیم تا مزه ها به خوبی به خورد هم برود. یک تابه را با کمی روغن چرب می کنیم و مرغ ها را به صورت قلقلی در می آوریم و روی حرارت ملایم سرخ می کنیم.

 

طرز تهیه آلبالو پلو (با گوشت، مجلسی با فیله مرغ و مرغ ریش ریش) - پوپونیک


مرحله پنجم


در حین سرخ کردن روی آن را زعفران دم کرده می ریزیم و می گذاریم تا خوشرنگ تر و خوش طعم تر شود. برنج که خیس خورد درون یک قابلمه آب در حال جوش می ریزیم تا نیم پز شود. اما کمی برنج را نسبت به برنج های دیگر زنده تر بر می داریم.


مرحله ششم


این کار به این دلیل است که آلبالو آبدار است. در این مرحله برنج را آبکش می کنیم. سپس یک قابلمه برداشته و کف آن را روغن می ریزیم و نان را به عنوان ته دیگ می چینیم. سپس یک لایه برنج می ریزیم. یک لایه آلبالو روی برنج ها می ریزیم.


مرحله هفتم


در صورت تمایل می توان گوشت های قلقلی هم در همین حین به قابلمه اضافه کرد یا بعد از این که برنج دم کشید، هنگام سرو به آن اضافه کرد که این مورد سلیقه ای است. در ادامه لایه لایه برنج و آلبالو را درون قابلمه می ریزیم.

 

مرحله هشتم


در آخر آب آلبالو را روی برنج ریخته و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا به مدت حدودا ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد. در انتهای پخت برنج، کمی روغن به صورت پخش روی سطح برنج می ریزیم و آن را سرو می کنیم.

 

مرحله نهم


در هنگام سرو کمی از برنج سفید که آب آلبالو ها به آن نخورده است را برداشته و به آن زعفران اضافه می کنیم و برای تزیین روی برنج از آن استفاده می کنیم. می توان کمی خلال پسته را به مدت ۳۰ ثانیه درون یک قاشق روغن تفت داد روی آلبالو پلو ریخت.

طرز تهیه آلبالو پلو با قلقلی مرغ خوشمزه به روش تهرانی

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۱/۰۳/۲۲
مجله امروز

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی